Inkontinens og feriereise? Les våre gode tips!

Pakk kofferten – nå er det ferie!

Det kan være vanskelig nok å velge ut klærne som skal få æren av å bli med på ferieturen. Mange må i tillegg pakke produkter for urinlekkasje for å føle seg trygg og sikker. Her får du flere gode tips til hva du bør pakke med deg for å få en ultimat utnyttelse av ferien uten å bekymre deg for inkontinens.


Pakk litt ekstra

Vi har vel dessverre alle opplevd det – flyet eller toget er forsinket eller i verste fall kansellert. Kjører du bil, kan du oppleve stengte veier eller omkjøringer som forlenger turen. Det finnes flere faktorer som gjør at reisen ufrivillig blir forlenget, og det siste man vil er å gå tom for bind eller bleier innen man er hjemme. Det er bedre å ha med et par produkter for mye enn for lite, sånn at man unngår å gå tom. Du kjenner din kropp best og vet hvor mange produkter du bruker i løpet av et døgn. Ta med til 2-3 ekstra døgn, så slipper du å bekymre deg for å gå tom. 


Vurder et nummer større i perioder

Flyturen er ikke over på en god stund, og du merker at bleien eller bindet må skiftes. Sidemannen sover, kabinpersonalet er midt i middagsserveringen eller turbulens gjør at alle må sitte fastspent. Du er midt i bilturen og aner ikke hvor langt det er til nærmeste toalett. Du har tettpakket program på storbyferien med begrensede toalettpauser. – alle disse scenarioene kan inntreffe på ferien, og kan gjøre at du må gå lenger med bleien eller bindet enn du hadde planlagt. I disse tilfellene kan det være lurt å bruke et nummer eller to større enn vanlig sånn at du er sikker på at produktet holder til du får skiftet.

Har du stor frihet på ferien og kan opprettholde normale toalettrutiner, anbefaler vi for din egen komfort og av miljømessige hensyn at du bruker din vanlige absorpsjonskapasitet.

 

Les mer om vårt enkle nummersystem som definerer absorpsjonskapasiteten her


Unngå lekkasje i sengen

Mange kan kvie seg for å sove hjemmefra i frykt for å ha lekkasje i sengen. Sengebeskyttelsen Cover-Dri er en god sikkerhet å ha med seg, så kan du sove godt og sikkert hele natten. Du får en ekstra beskyttelse til sengen eller andre områder du vil beskytte, og kan være trygg på at du unngår å søle til madrassen.

Husk: Alle størrelser av Cover-Dri kan fås på blå resept.

 

Vi anbefaler også vårt nattbind for kvinner -  Attends Lady Night pad som er spesielt utviklet for kvinner som opplever urininkontinens om natten. Bindet er bredere bak som gir ekstra beskyttelse når du ligger.

Oder couple sleeping in bed Oder couple sleeping in bed Oder couple sleeping in bed

Barrierespray for sensitiv hud

Urinlekkasje kan være en påvirkende faktor til irritert og sensitiv hud. Skal du til land med annerledes klima og luftfuktighet enn huden din er vant med, kan du være spesielt utsatt for hudirritasjoner.

Vi anbefaler Attends Barrier Spray, en spraybar barrierekrem som også inneholder sink. Den inneholder ikke parfyme, og passer godt for sensitiv hud. Den hjelper til med å beskytte, lindre og reparere irritert hud.

Du sprayer enkelt på huden og slipper å smøre ut og berøre det såre området. Du kan få sprayen på din inkontinensresept. Dersom du ikke har resept kan du selvsagt også kjøpe den hos apotek og bandagist. 

Tips: Visste du at Attends barrierespray kan tas med i håndbagasjen på fly? Den er nemlig 100 ml og oppfyller kravet fra luftfartsmyndighetene.

 

Les mer om Attends Barrierespray her.

Attends Barrier spray with sincAttends Barrier spray with sincAttends Barrier spray with sinc

Beskytt huden mot irritasjon 

Det kan være greit å ha med enkle renseprodukter som kan brukes mens du er på farten. Attends parfymefrie engangs vaskeservietter er spesielt utviklet til sensitiv hud, og du kan vaske både underliv og resten av kroppen med den. Den er fin å bruke dersom du ønsker å vaske lett over huden når du skifter bind eller bleie.

Du kan også bruke Attends vaskekrem som brukes uten vann for rengjøring av huden. Ettersom den brukes uten vann, passer den perfekt til for eksempel hytte, telt eller campingvogn hvor det kanskje ikke er tilgang på vann. 

 

Les mer om Attends våtservietter her.

Les mer om Attends vaskekrem her.

 

Tips: Dersom du ikke vil ha med hele pakken med våtservietter når du er ute og farter, anbefaler vi at du bruker en lufttett zip-lock pose og legger i et par våtservietter.

 

Vi ønsker deg en god, avslappende og fin ferie!

Attends Wet Wipes and Attends Washing lotionAttends Wet Wipes and Attends Washing lotionAttends Wet Wipes and Attends Washing lotion

Related Posts

Recent Articles