6 gode tips for deg med inkontinens

6 gode råd for deg som opplever inkontinens

Visste du at 1 av 4 opplever inkontinens eller urinlekkasje i løpet av livet? Det finnes gode råd som kan hjelpe deg å håndtere, forbedre eller kanskje også bli kvitt urinlekkasjen helt.

Sunn livsstil – Overvekt kan gi ekstra trykk på blæren og urinrøret som igjen kan føre til ekstra lekkasjer.

Væskeinntak – Prøv å drikke minst 6-8 glass (1,5 – 2 liter) vann hver dag. Det er en myte at du bør drikke mindre vann hvis du opplever urinlekkasje.

Bekkenbunnsøvelser – Visste du at ved å gjøre bekkenbunnsøvelser jevnlig over tid kan du forbedre eller eliminere inkontinensproblemene dine? Er du usikker på om du får tak i de riktige musklene, forhør deg med en fysioterapeut eller annet kvalifisert helsepersonell.

Begrens koffeininntaket ditt 

Koffein kan ha negativ innvirkning på blæren, så ved å begrense eller kutte inntaket av koffein kan du oppleve at det gir en positiv effekt på urinlekkasjen.

Stump røyken

Vi vet – det er utrolig vanskelig! Men visste du at røyking kan ha en negativ innvirkning på inkontinensproblemene dine samt på helsen din generelt? Ved å slutte å røyke kan du redusere hoste, som kan ha en positiv innvirkning på lekkasjeproblemene.

Be om hjelp – du er ikke alene!

Det er en god ide å oppsøke fastlegen din hvis du har symptomer på urinlekkasje. Det er et vanlig problem, og det finnes flere ulike behandlingsmetoder du kan prøve. Legen din kan informere deg om alternativene, og henvise deg videre ved behov.

Har du spørsmål? Vi er her for deg! Kontakt oss ved å benytte vårt kontaktskjema, eller ring oss på 800 32 090 (Man – fre 09.00 – 16.00)

Recent Articles