Ta vare på noen med inkontinens - vær en god støtte!

Vær en god støtte

For mange menn og kvinner er det vanskelig å snakke om inkontinens, også med sine nærmeste familie og venner.

Det å dele bekymringer med noen man stoler på er bra for den mentale helsen og vil hjelpe til med å normalisere problemet. Ved å være en god støtte, kan du hjelpe personen å ta tilbake kontrollen over tankene og inkontinensproblemene.

Vær en trygg samtalepartner

Det er viktig at du har en grunnleggende forståelse om inkontinens – les deg opp om temaet på våre nettsider og pålitelige helsekilder.

La din nære vite at de ikke er alene – visste du at inkontinens er mer vanlig enn høysnue?

Vær tålmodig – det er ikke sikkert han eller hun er klar for å innrømme at de har et lekkasjeproblem, og de vil kanskje heller ikke snakke om det. La de vite at du er der og ta tiden til hjelp.

Du kjenner personen best – vil det hjelpe å bruke humor i samtalen? Eller bør du være mer formell? Velg samtalestilen som passer dere best.

Produkter for inkontinens

Husk at Attends har et https://www.attends.no/produktkategorier for alle typer inkontinens – bestill gjerne en vareprøve dersom personen ønsker å prøve – husk å måle livvidden dersom du vil bestille et produkt som festes rundt livet.

Det mange ikke er klar over, er at de kan få inkontinensprodukter på blå resept. Dette kan skrives ut av lege dersom du oppfyller kravene.

Recent Articles