Nyttårsforsett for deg med inkontinens

La årets nyttårsforsett gagne din inkontinens

Nytt år, nye muligheter. Mange lager ett eller flere nyttårsforsett for å prøve å gjøre det nye året bedre enn det forrige. Se hvilke nyttårsforsett som kan virke positivt inn på både helsa og urinlekkasjen din.

Nyttårsforsetter handler stort sett om enten å kvitte seg med en uvane, eller starte med noe som er bra for deg. Her er noen forslag som kan medvirke til at du får bedre kontroll på din urinlekkasje.


Stump røyken!

Sigaretter har som kjent mange dårlige bivirkninger, men visste du at røyk kan ha en negativ innvirkning på urinlekkasje? Røykhoste er et velkjent problem hos de som røyker. Ved å slutte å røyke kan du minske eller kvitte deg med røykhosten, og det å hoste mindre kan igjen ha positiv innvirkning på urinlekkasje.

Mann som knekker røyken med fingrene og røyken i fokusMann som knekker røyken med fingrene og røyken i fokusMann som knekker røyken med fingrene og røyken i fokus

Bli bedre på bekkenbunnstrening

Å trene mer er en gjenganger blant nyttårsforsett, og økt fokus på bekkenbunnstrening bør være blant dine.

Enten du er kvinne eller mann, så vil jevnlig bekkenbunnstrening i mange tilfeller kunne bedre eller til og med helbrede urinlekkasje. Visste du at så mange som 70% merker bedring i urinlekkasje ved riktig bekkenbunnstrening? Det er viktig å merke seg at virkningen ikke kommer med en gang, men over tid. Så ikke bli motløs om det går noen måneder før du merker bedring.


Drikk med måte

Visse typer drikkevarer kan ha en negativ innvirkning på urinlekkasje. Vanndrivende drikker som alkohol og kaffe har innvirkning på blæren, så disse bør inntas med forsiktighet. Mens vann – det kan du drikke mer av. En frisk blære skal takle et normalt vanninntak – rundt 10 kopper om dagen. Drikker man for lite vann vil væsken bli mer konsentrert, noe som igjen kan irritere urinblæren.

Mann heller vann fra vannkanne i glassMann heller vann fra vannkanne i glassMann heller vann fra vannkanne i glass

Snakk mer 

Mange forbinder urinlekkasje med skam, men det er det ingen grunn til. Tenk – så mange som 500.000 nordmenn, mest sannsynlig flere, opplever inkontinens i en eller annen form. Et problem som berører så mange mennesker, fortjener å bli snakket mer om og ufarliggjort.

Dersom du ikke har vært hos legen, så ta deg en tur og fortell om lekkasjeproblemene dine. Legen kan stille rett diagnose og hjelpe deg videre. Han eller hun kan også skrive ut blå resept på inkontinensprodukter til deg dersom du har krav på det.

Snakk gjerne også med dine nærmeste for støtte og forståelse. Kanskje har de også opplevd urinlekkasjer uten at du vet det?

 

 

Vi håper du fikk nytte av våre tips til nyttårsforsett, og ønsker deg et riktig godt nytt år!

Eldre mann klemmer sin voksne datterEldre mann klemmer sin voksne datterEldre mann klemmer sin voksne datter

Recent Articles