Inkontinens - ta vare på dine nære

Hvordan ta vare på dine nære med inkontinens

Det kan være vanskelig å ha rollen som omsorgsgiver. Det kan være et nært familiemedlem eller en god venn du tar vare på og ønsker å gi best mulig hjelp, men noen ganger kan det føles som du ikke strekker til. Her får du noen gode råd om å ta vare på noen med inkontinens.

Snakk og normaliser

Mange skammer seg dessverre over å ha inkontinens, og snakker lite om temaet. Vi anbefaler at du prøver å prate med personen med en rolig og myk tilnærming. Fortell dem at 1 av 4 nordmenn opplever inkontinens i løpet av livet – de er ikke alene! Oppfordre dem til å dele sine følelser og bekymringer rundt temaet, og vis forståelse for det de forteller.

Få hjelp fra helsepersonell

Oppfordre den du er omsorgsperson for til å bestille time hos legen sin eller annet helsepersonell for å diskutere temaet. De er kanskje ikke klar over at de kan få hjelp som kan forbedre, eller i noen tilfeller eliminere, inkontinensproblemet.

Ønsker ikke personen å gå alene til legen? Foreslå at du kan bli med, og snakk gjerne dersom personen har problemer med å sette ord på problemene sine. Hvis du ikke kan bli med, hjelp han eller hun å skrive ned spørsmålene og tankene sine på en lapp som de kan gi til legen. Da sørger du for at de ikke glemmer noe eller ikke tør å spørre.

Bestill vareprøver og brosjyrer

Bestill brosjyrer og vareprøver enkelt via våre nettsider – da kan personen lese og prøve i ro og mak hjemme hos seg selv. Er du usikker på hvilke produkter som passer best? Kontakt oss gjerne – vi er her for å hjelpe deg og har bred erfaring med å veilede både omsorgspersoner og personer som opplever inkontinens.

Recent Articles