Attendsbloggen

Velkommen til Attendsbloggen. Her finner du nyttige artikler om inkontinens og relaterte saker.

Urinlekkasje og sunn hud

Attends har fokus på blant annet tørrhet mot huden når vi utvikler inkontinensprodukter. Men hvorfor er det så viktig?

Komfort, diskresjon og tørrhet er tre av våre hovedfokusområder. Væsken skal trekke raskt ned i produktet, og bli der uten å gjøre brukeren fuktig og våt. Dette er selvsagt viktig for å ha god komfort, men hvorfor er det så viktig for huden at den ikke er fuktig over tid? 
 

 Fukt skader det ytre hudlaget 

 Kroppen består av mye væske. Det ytre hudlaget vårt er det som holder væsker og vann på innsiden av kroppen. Når denne hudbarrieren blir våt, blir den mer gjennomtrengelig, og stoffer som irriterer huden kan bryte gjennom. Dette kan være stoffer som ammoniakk fra urinen og bakterier fra avføring. Vi bør ha fokus på å opprettholde hudens naturlige barriereegenskaper. Å bryte ned denne barrieren med fukt kan forårsake irritasjon eller til og med infeksjon. 
 

kvinnelig pleier med eldre mann inkontinens

 Gode produkter er ikke alltid nok 

 
 Heldigvis er inkontinensproduktene i dag både gode og innovative, og utvikles for at du som bruker dem skal ha mest mulig komfort med tørrhet og mykhet mot huden. Men selv om produktene fungerer bra, kan du oppleve at huden reagerer. Det skjer som oftest fordi hudens pH-verdi kan øke når den utsettes for urin og avføring samt når huden blir klam og utsettes for friksjon. Dette påvirker hudens naturlige barriere, og kan igjen skape irritasjon for huden. 
 

Våt hud gir mer friksjon 

 Kombinasjonen av trykk, friksjon og fukt er uheldig. Hvis en person blir liggende i sengen over lengre tid med full og fuktig bleie, kan det føre til flere uønskede utfall. Spesielt hos eldre mennesker med tynn hud som følge av aldring, er dette spesielt uheldig. De kan utvikle hudirritasjoner, infeksjoner eller trykksår – også kalt liggesår. 
 
Tips: Bruk et mer høyabsorberende produkt på natten eller når du vet at du ikke har anledning til å skifte produkt på en stund. Er du pårørende som tar deg av en person med inkontinens, eller jobber i helsevesenet – husk å skifte produkt ofte nok, at det sitter som det skal og er i riktig absorpsjonskapasitet. 
 

Fuktige og varme områder dyrker bakterier 

Vi har alle bakterier på huden vår naturlig som ikke er skadelige. Alle bakteriene vokser innenfor vårt ytre hudlag. Når fukten har gjort det ytre hudlaget gjennomtrengelig kan bakteriene komme ut og føre til alvorlige infeksjoner. Bakterier trives generelt sett best på varme, mørke og fuktige steder. Derfor burde helsepersonell, omsorgspersoner og personer med inkontinens ha fokus på å ha et tørt og rent miljø. Da minimeres risikoen for å spre farlige bakterier. 
 
 Attends har en serie hudprodukter spesielt utviklet for sensitiv hud. Les mer her om våre renseprodukter, pleieprodukter og barrierespray.
 

Barrierekrem på spray!Attends Barrierespray

Opplever du at huden begynner å bli eller er sår, vil det kunne føles ubehagelig. Derfor har Attends utviklet en barrierespray som både beskytter mot og lindrer hudirritasjoner ved inkontinens hos voksne. Du rister godt og sprayer på området, og slipper å smøre den ut om du ikke ønsker. Visste du at Attends Barrier Spray er uten parabener og har gode ingredienser som sinkoksid, panthenol, bivoks og tokoferol? – alt for at huden din skal beskyttes på best mulig måte. Les mer om Attends Barrier Spray og kjøp den via apotek her.
 


Innlegget har ingen kommentarer.
Skriv en kommentar

Captcha Image

Nylige innlegg


Tagger