Attendsbloggen

Velkommen til Attendsbloggen. Her finner du nyttige artikler om inkontinens og relaterte saker.

Urinlekkasje etter prostatakreftbehandling? Du er ikke alene

De aller fleste som er behandlet for prostatakreft får ulike bivirkninger. Sammen med ereksjonsproblemer er inkontinens er en av de vanligste.

- Stort sett alle som har gjennomgått operasjon etter prostatakreft vil få urinlekkasje i større eller mindre grad, sier styremedlem i Prostatakreftforeningen PROFO Hans-Fredrik Donjem. 

Klarer ikke holde igjen 

Den vanligste typen urinlekkasje som forekommer etter prostataoperasjon, er hastverksinkontinens. Denne formen for inkontinens er ofte forårsaket av sammenstøt i nervesignalene mellom blæren og hjernen, og du føler en sterk trang til å gå på do men klarer ikke holde igjen. 
 

Les mer om de ulike formene for urinlekkasje her.

 

Operasjon

  Urinlekkasjen kan være alt fra små drypp til full lekkasje. Mange menn lever bra ved å bruke daglig beskyttelse i form av innlegg, mens noen kan opereres for å bedre symptomene. - De som får betydelig inkontinens kan bli tilbudt ny operasjon, ifølge Donjem. Ved lett urinlekkasje får du et treningsopplegg med bekkenbunnøvelser. Ved betydelige inkontinensproblemer blir du henvist til videre utredning og blir vurdert for inkontinensbehandling. Hvis problemet med inkontinens vedvarer vil du utredes for en eventuell operasjon med slynge eller kunstig lukkemuskel (Sphincterprotese).  

Les mer om bekkenbunnsøvelser for menn her.

 

 

Hjelpemidler for alle typer

Dersom du får urinlekkasje i liten eller større grad, finnes det hjelpemidler som gjør at du kan leve et normalt og aktivt liv. Attends har flere innlegg som er spesiallaget for mannens anatomi. Disse føles diskret og tørre mot kroppen og gjør at du kan føle deg sikker.
 
Våre produkter for menn kommer i kapasitet 1-4 og passer for de som har lett til moderat inkontinens. Opplever du større urinlekkasjer kan du velge og vrake mellom alle våre innlegg i større kapasiteter. Vi har absorpsjonskapasitet helt opp til 10, noe som gjør at du har stor valgfrihet til å finne det produktet som passer best for din situasjon. Vi har også truser som er spesialtilpasset våre produkter. Disse vil gi deg optimal passform for å unngå lekkasjer.

Se alle våre produkter her.

 

Trenger du hjelp eller veiledning? Kontakt ditt apotek eller bandagist eller kontakt Attends direkte her.
 


Innlegget har ingen kommentarer.
Skriv en kommentar

Captcha Image

Nylige innlegg


Tagger