VI BRYR OSS OM MILJØET!

Hos Attends bryr vi oss om menneskene, samfunnet og planeten.

Som en global tilbyder av inkontinensprodukter, hjelper Attends mennesker verden over med å opprettholde sunne og gode liv ved å gjøre absorberende hygieneprodukter rimelige, effektive og bredt tilgjengelige.

Samtidig bryr vi oss om å produsere produktene ansvarlig, vi jobber med å forbedre energieffektiviteten og ressursbruk og evaluerer kontinuerlig effekten av vår drift.

Bærekraftig og bevisst miljøarbeid er en naturlig del av vår arbeidshverdag.

Effekten og resultatet av mange års pågående hardt arbeid viser at vi utgjør en stor forskjell for fremtidige generasjoner.

Vi vet også at bærekraft er i fokus når mennesker deler sine ideer og erfaringer og jobber sammen. Det er derfor vi alle må jobbe sammen og være klar over hvordan og hvorfor det er viktig å tenke og handle miljøvennlig. I dette arbeidet trekker vi inn medarbeidere, leverandører, innkjøpere, kunder, fagpersoner i helsesektoren, brukere og deres familie og venner.

Sammen kan vi gjøre en forskjell, hver dag!

Innovative produkter og garantert høy kvalitet.

I Attends videreutvikler vi hele tiden produktene våre slik at de skal fungere optimalt, samtidig som vi forsøker å redusere miljøpåvirkningen. For at vi skal kunne kartlegge miljøpåvirkningen til produktene, gjør vi livssyklusanalyser i utviklingsarbeidet vårt. Vi har for eksempel redusert karbonavtrykket for vårt Cover-Dri-sortiment med 25% siden 2004.

Les mer om

Les mer om våre produkter, emballasje og logistikk.

Les mer

Les mer om hvordan vi reduserer karbonavtrykket vårt.

Les mer

Produktene fra Attends fremstilles ved et klimanøytralt produksjonsanlegg

Attends’ europeiske produksjonsanlegg ligger i Aneby i den svenske landsdelen Småland. Her har vi produsert inkontinensprodukter i over 40 år. Energiforbruket på anlegget er basert på 100% fornybar energi, og vi er stolte av at anlegget er sertifisert som klimanøytralt. Anlegget har også sertifiseringene ISO 14001, 9001, 13485, IFS HPC samt sporbarhetssertifisering fra FSC og PEFC.

Les mer om

Les mer om en deponifri avfallshåndtering og vår produksjon

Les mer

Les mer om Svanemerket og Oeko-tex

Les mer

Rett produkt til rett person

I Attends ønsker vi at inkontinenspleie skal ta utgangspunkt i enkeltpersoner og deres individuelle behov. Dette innebærer også store fordeler fra et bærekraftperspektiv: Med tilpassede produkter er risikoen for unødvendig eller feilaktig bruk lavere, noe som både reduserer miljøpåvirkningen og gir økonomiske fordeler.

Livssyklusanalysene våre viser at miljøpåvirkningen øker med 15% når man bruker et absorpsjonsnivå som er ett nivå høyere enn nødvendig, og med hele 30% når den er to nivåer høyere.

Hovedmålet vårt er å gi forbrukere og helsepersonell støtte og opplæring i hvordan produktene våre brukes, og å formidle generell informasjon om inkontinens. Sammen finner vi gode, individuelt tilpassede løsninger som er sikre og behagelige for brukerne, og samtidig er skånsomme mot miljøet.

Klimanøytral fabrikk:

Produktene våre er fremstilt ved et karbonnøytralt produksjonsanlegg. Vi bruker 100% fornybar og klimanøytral energi kompensert ved hjelp av Gold Standard®-sertifisert utslippsreduksjon.

Svanemerket:

De fleste absorberende Attendsproduktene er svanemerket – et verdensledende miljømerke med høy kjennskap og troverdighet. Svanemerket har eksistert i over 30 år. Svanemerkede produkter har den laveste miljøpåvirkningen innen sin produktgruppe.

 

Les mer om Attends og svanemerket her.

FSC og PEFC:

Attends er sertifisert i tråd med sporbarhetsstandarden til FSC® (FSC C117935) og PEFC™.

Alt fyllmaterialet i produktene fra Attends stammer fra leverandører sertifisert i henhold til FSC® eller PEFC™. Som et minstekrav oppfyller papirmaterialet kravene fra FSC.

Dette innebærer at opprinnelsen til materialet er bekreftet av en uavhengig tredjepart.

ISO 14001:

Sertifiseringen dokumenterer at miljøpåvirkningen fra bedriften blir målt, kontrollert og forbedret.

Oeko-Tex Standard 100: 

Produkter merket med «STANDARD 100» har gjennomgått tester som viser at produktene ikke inneholder skadelige stoffer og ikke er helsefarlige for mennesker.

Attends Cover-Dri, Attends Soft, Attends Lady Night Pad 6 og de fleste Attends Pull-Ons (SE 21-260 RISE IVF) og Attends fikseringstruser (6234-7001 DTI Danmark) er allerede sertifisert, og vi jobber for å sertifisere mer av produktutvalget.

For mer informasjon, ta en titt på våre Miljøretningslinjer og Kvalitetsretningslinjer