Attends & Miljøet

Hos Attends bryr vi oss om menneskene, samfunnet og planeten

Som en global tilbyder av inkontinensprodukter, hjelper Attends mennesker verden over med å opprettholde sunne og gode liv ved å gjøre absorberende hygieneprodukter rimelige, effektive og bredt tilgjengelige.

Attends we careAttends we care

Viktige produkter, bærekraftig produsert

Sammen kan vi gjøre en forskjell,

hver dag!

Som en global tilbyder av inkontinensprodukter, hjelper Attends mennesker verden over med å opprettholde sunne og gode liv ved å gjøre absorberende hygieneprodukter rimelige, effektive og bredt tilgjengelige. Samtidig bryr vi oss om å produsere produktene ansvarlig, vi jobber med å forbedre energieffektiviteten og ressursbruk og evaluerer kontinuerlig effekten av vår drift. Bærekraftig og bevisst miljøarbeid er derfor en naturlig del av vår arbeidshverdag. Effekten og resultatet av mange års pågående hardt arbeid viser at vi utgjør en stor forskjell for fremtidige generasjoner.

Vi vet også at bærekraft er i fokus når mennesker deler sine ideer og erfaringer og jobber sammen. Det er derfor vi alle må jobbe sammen og være klar over hvordan og hvorfor det er viktig å tenke og handle miljøvennlig. I dette arbeidet trekker vi inn medarbeidere, leverandører, innkjøpere, kunder, fagpersoner i helsesektoren, brukere og deres familie og venner.

Innovative produkter og garantert høy kvalitet.

I Attends videreutvikler vi hele tiden produktene våre slik at de skal fungere optimalt,

samtidig som vi forsøker å redusere miljøpåvirkningen.


Vi har for eksempel redusert karbonavtrykket for vårt Cover-Dri-sortiment med 25% siden 2004.


Attends produkter er produsert ved bruk av

100 % fornybar elektrisitet.

Attends’ europeiske produksjonsanlegg ligger i Aneby i den svenske landsdelen Småland. Her har vi produsert inkontinensprodukter i over 40 år.


Vår fabrikk bruker

100 % fornybar elektrisitet og fjernvarme.


Anlegget har også sertifiseringene ISO 14001, 9001, 13485, IFS HPC samt sporbarhetssertifisering fra FSC og PEFC.

Riktig produkt

til den enkeltes behov

Vi er opptatte av å sikre at alle skal ha tilgang
til riktige produkter tilpasset deres individuelle behov.

I Attends ønsker vi at inkontinenspleie skal ta utgangspunkt i enkeltpersoner og deres individuelle behov. Dette innebærer også store fordeler fra et bærekraftperspektiv: Med tilpassede produkter er risikoen for unødvendig eller feilaktig bruk lavere, noe som både reduserer miljøpåvirkningen og gir økonomiske fordeler.

Livssyklusanalysene våre viser at miljøpåvirkningen øker med 15% når man bruker et absorpsjonsnivå som er ett nivå høyere enn nødvendig, og med hele 30% når den er to nivåer høyere.

Hovedmålet vårt er å gi forbrukere og helsepersonell støtte og opplæring i hvordan produktene våre brukes, og å formidle generell informasjon om inkontinens. Sammen finner vi gode, individuelt tilpassede løsninger som er sikre og behagelige for brukerne, og samtidig er skånsomme mot miljøet.

Våre Sertifiseringer

Les mer om våre miljøsertifiseringer:

Company with financial climate contribution - Climate PartnerCompany with financial climate contribution - Climate Partner

Økonomisk Klimabidrag

Vår fabrikk bruker 100 % fornybar elektrisitet og fornybar fjernvarme. Dette har redusert våre Scope 1 og 2 utslipp med 95 %. Vi gir et økonomisk bidrag til verifiserte utslippsreduksjonsprosjekter for å kompensere for våre gjenværende Scope 1- og 2-utslipp, og noen Scope 3-utslipp - som oppstrøms energiutslipp, ansattes pendling og forretningsreiser.

Svanemerket

De fleste absorberende Attendsproduktene er Svanemerket – et verdensledende miljømerke med høy kjennskap og troverdighet. Svanemerket har eksistert i over 30 år. Svanemerkede produkter har den laveste miljøpåvirkningen innen sin produktgruppe.

FSC & PEFC

Attends er sertifisert i tråd med sporbarhetsstandarden til FSC® (FSC C117935) og PEFC™.

Alt fyllmaterialet i produktene fra Attends stammer fra leverandører sertifisert i henhold til FSC® eller PEFC™. Som et minstekrav oppfyller papirmaterialet kravene fra FSC.

Dette innebærer at opprinnelsen til materialet er bekreftet av en uavhengig tredjepart.

Oeko-Tex Standard 100

Produkter merket med «STANDARD 100» har gjennomgått tester som viser at produktene ikke inneholder skadelige stoffer og ikke er helsefarlige for mennesker.

Attends Cover-Dri, Attends Soft, Attends Lady Night Pad 6 og de fleste Attends Pull-Ons (SE 21-260 RISE IVF) og Attends fikseringstruser (6234-7001 DTI Danmark) er allerede sertifisert, og vi jobber for å sertifisere mer av produktutvalget.

For ytterligere informasjon, ta en titt på vår Carbon Reduction Plan, Environmental Policy og Quality Policy.

Produkter, emballasje & logistikk

Vårt reduserte karbonutslipp

Deponifri avfallshåndtering

Svanemerket & Oeko-Tex