Attendsbloggen

Velkommen til Attendsbloggen. Her finner du nyttige artikler om inkontinens og relaterte saker.

Vi bryr oss om miljøet!

Attends jobber kontinuerlig med å redusere innvirkningen vi har på miljøet, sånn at du kan bruke våre bind- og bleieprodukter med god samvittighet. Vi har også to miljøvennlige tips til deg som forbruker! 

Attends benytter den aller nyeste teknologien for å gjøre produktene så gode som mulig, men også så miljøvennlige som mulig. 

Råvarene våre

Råvarene, det som utgjør selve produktet, er nøye utvalgt. Leverandørene vi bruker oppfyller våre strenge krav når det gjelder både miljø, sikkerhet og sosialt ansvar. Attends er sporbarsertifisert i henhold til FSC ® (FSC C117935) og PEFC

Kortreiste og komprimerte produkter

De fleste produktene våre produseres i Sverige, nærmere bestemt på vår fabrikk i Aneby. Fabrikken drives av svensk vannkraft, og lokalene varmes opp av biobasert fjernvarme. Fabrikken bruker 99 % fornybar energi til oppvarming. All elektrisitet kommer fra fornybar, klimakompensert vannkraft. Dette innebærer at elektrisiteten er helt klimanøytral. Produksjonen i Sverige gjør også at miljøbelastningen ved transport av produktene ut til kundene våre reduseres. Våre produkter har lite emballasje per produkt og kan komprimeres i posene som igjen krever mindre lagringsplass hos forbrukeren. Det gjør også at vi kan utnytte lastekapasiteten på lastebilene bedre, ha maksimalt antall forpakninger per pall og sende avgårde bilene med minst mulig luft.

 

 

 

Siden 2004 har fabrikkens CO2-utslipp blitt redusert med hele 95%!  

 

 

Gjenvinning på fabrikken 

Alt avfallet fra fabrikken gjenvinnes eller går til energigjenvinning. 80 % av avfallet går til materialgjenvinning, og energien som finnes i restavfallet kan brukes i kraftproduksjon eller til oppvarming av boliger via fjernvarme. Vi sender ingenting til avfallsdeponier. 

Vi har strenge kvalitetskontroller, og det hender produkter produseres med mindre skjønnhetsfeil eller små kvalitetsdefekter. Disse produktene kan fremdeles trygt brukes, men kan ikke selges til sluttkunden. I disse tilfellene har vi et godt samarbeid med bistandsorganisasjonen Human Bridge, som sørger for at produktene ender opp hos trengende i Afrika og Øst-Europa.  


 

 

I 2019 sendte vi hele 100 tonn produkter til Human Bridge.
Produktutvikling

Vi har alltid fokus på å lage diskrete produkter med god kvalitet, ettersom dette forebygger overforbruk og feilbruk av produktene. Vi har et bredt utvalg produkter som gjør at du som bruker kan velge de produktene som passer best for ditt behov. Våre dyktige ansatte veileder også både apotek og bandagister slik at kundene får riktig produkt, samt har tett dialog med boliger og sykehjem som bruker produktene våre.

Lurer du på hvilket produkt som passer best for deg?  Ta vår produktveileder

Produktene er utviklet og produsert i henhold til kravene for medisintekniske produkter. Vi jobber med å redusere miljøpåvirkningen i hele livssyklusen til produktene våre – fra produktet produseres til det er ferdig brukt - og baserer oss på livsløpsanalyse. Blant annet har vi fokus på å redusere søl og håndtering av avfall. Vi er også sertifisert etter ISO 14001:2015, et miljøstyringssystem. Hva kan du som forbruker gjøre?

To miljøvennlige tips til deg som forbruker!

Det er selvsagt vi som produserer produktene som har det største miljøansvaret. Men du som bruker produktene kan også bidra. Her er to miljøvennlige tips til deg:

  1. Velg riktig absorpsjonskapasitet (produktets oppsugingsevne) for ditt behov. Dersom du bruker et produkt som går rundt midjen, vær nøye med å velge riktig livviddestørrelse på produktene. Da unngår du lekkasje som følge av at produktet ikke passer, og du slipper å bytte produkt før du må.

  2. Resirkuler! Selv om bind- og bleieproduktene går i restavfallet, kan du kaste plastemballasjen i plastavfall og kartongemballasjen i papiravfall.

Les mer om nummersystemet vårt her. 
 


Kim Andersen commented on 24-Aug-2020 11:09 PM
Hei, Bra dere tenker på miljøet.
Selv har jeg brukt attends contours air comfort 10 om natten i mange år, hva med og lage en tilsvarende bleie i stoff som er vaskbar, slik som tøybleiene til barn er
Attends As commented on 26-Aug-2020 08:06 AM
Hei Kim,

Takk for hyggelig e-post. Vi setter alltid pris på tilbakemeldinger om våre produkter. Jeg videresender ditt innspill til våre produktutviklere. Ha en fin dag.

Med vennlig hilsen
Attends AS
Skriv en kommentar

Captcha Image

Nylige innlegg


Tagger