Attendsbloggen

Velkommen til Attendsbloggen. Her finner du nyttige artikler om inkontinens og relaterte saker.

Vanlige misforståelser om inkontinensprodukter – gjør du disse feilene?

Vil du få høyere absorpsjonskapasitet ved å bruke to produkter oppå hverandre? Se svar på dette og mer når vi tar for oss flere myter om bruk av inkontinensprodukter.

Vi i Attends er opptatt av at de som bruker produktene våre skal bruke de riktig for å føle seg trygge mot lekkasjer og ha det komfortabelt. Vi bruker mye tid på å lære både brukere, pårørende og helsepersonell hvordan de bruker produktene våre på best mulig måte. Det er flere spørsmål og misforståelser rundt inkontinensprodukter som går igjen, og noen av disse kan du lese mer om her. Har du flere spørsmål som ikke blir besvart under? Skriv det gjerne i kommentarfeltet nederst på siden.

 

Gir to produkter bedre absorpsjon enn bare ett?

Nei! Dette er en relativt vanlig feil mange gjør, og kan faktisk ofte være grunnen til at du opplever lekkasje. For at væsken ikke skal lekke gjennom produktet ved normal bruk, er det et plastlag på baksiden som gjør at det holder tett. Det vil si at dersom du legger et produkt oppi et annet, vil du få absorpsjonskapasiteten til det øverste produktet. Væsken vil ikke renne gjennom til produktet under. Når det øverste produktet er fullt, kan det renne utover sidene. De fleste av våre bind og bleier har lekkasjesperrer på sidene for å motvirke lekkasjer. Hvis du bygger oppover i produktet vil du svekke egenskapene til lekkasjesperrene. Du vil da kunne oppleve at du får lekkasje utover sidene. 


...Men hva om jeg skjærer hull i plasten på undersiden av produktet?

Dette frarådes på det sterkeste. Ikke bare vil produktet bli ødelagt og ikke fungere som det skal, du vil også kunne oppleve at innmaten i produktet kommer på undertøy, klær og hud. Dette vil oppleves ubehagelig og er ikke en del av en god inkontinensrutine. Dersom du er helsepersonell og har ansvar for en pasient med inkontinens – tenk på hvordan du selv ville opplevd en slik situasjon. Det beste for den som bruker produktene er at det oppleves mykt, trygt, tørt og behagelig mot kroppen. Det er ikke særlig behagelig om man legger flere produkter i høyden eller får innmaten spredd rundt på kroppen.

Hvis du opplever at produktet du bruker ikke gir nok beskyttelse, anbefaler vi at du heller bytter til et med høyere nummer/absorpsjonskapasitet. Du kan også prøve å bytte til et annet produkt med en annen form som kan gi bedre passform mot din kroppsfasong og dermed gi bedre lekkasjesikkerhet.


Trykk her for å lese mer om vårt enkle nummersystem.


Dersom du for eksempel bruker et Soft 4-produkt til vanlig og føler at du behøver mer beskyttelse, bør du heller gå opp i nummer til Soft 5,6 eller 7. Finnes det ikke høyere nummer innenfor ønsket serie, hjelper vi deg gjerne med å se på alternativer. Klikk her for å kontakte oss, så vil vi hjelpe deg.

Det finnes et unntak – nemlig vår Deoplus innleggsbleie. Dette er en bleie som er laget for å brukes sammen med andre bleieprodukter. Den har ikke plast på baksiden, og væsken vil dermed trekke gjennom innlegget til bleien under når det er fullt. Denne kan ikke brukes alene, kun sammen med andre Attends-produkter.


Les mer om Deoplus her


Men husk – den beste og mest behagelige løsningen er alltid å gå opp et nummer for økt absorpsjonskapasitet hvis du kan.

Livviddestørrelse gir ikke ekstra absorpsjonskapasitet

Helt riktig. Vårt nummersystem er det som angir hvor mye væske et produkt tar før det blir fullt. Vi har produkter fra 0 – 10, hvor nummer 0 brukes ved små dråper, mens nummer 10 brukes for de største lekkasjene. På alle våre bleier og bleiebukser som går rundt livet har vi forskjellige livviddestørrelser som rangeres fra XXS til XL avhengig av type. Disse størrelsene sier noe om hvor mange cm man måler rundt livet, ikke hvor mye væske produktet kan ta. Hvis du egentlig bruker størrelse S, men går opp til størrelse XL i tro om at den absorberer mer væske, vil du antakelig heller oppleve lekkasje fordi produktet er for stort for deg.


LES OGSÅ: Komplett guide til produkter som passer til din mengde urinlekkasje


Kan jeg bruke menstruasjonsbind når jeg har urinlekkasje?

Nei. Menstruasjonsbind er laget for blod, som er tykkere enn urin. Dersom du bruker menstruasjonsbind når du lekker urin, vil du kunne oppleve at bindet smuldrer opp og ikke trekker til seg væsken like godt da det ikke er laget for denne typen væske.


Les mer om hvorfor du ikke bør bruke menstruasjonsbind for urinlekkasjer her: Ting du ikke visste om urinlekkasje 


Bør menn kun bruke innlegg som er spesiallaget for menn?

Dette stemmer ikke. Attends har en serie med innlegg for lett til moderat urinlekkasje som er spesielt utviklet for mannens anatomi – Attends For Men. Men alle menn kan frittbenytte seg av alle de andre produktene våre (med unntak av Attends Soft 0 og 1. Formen på disse truseinnleggene vil ikke gi optimal beskyttelse for menn).


LES OGSÅ: Urinlekkasje er en vanlig bivirkning etter prostatakreft 


Er det flere spørsmål eller påstander du vil vi skal skrive om? Skriv det i kommentarfeltet under.


Vil du ha beskjed neste gang det kommer et nytt blogginnlegg? Meld deg på vårt nyhetsbrev ved å klikke her.Anonym commented on 16-Apr-2018 08:51 PM
Sliter noe med overaktiv blære (begynner lekke noen ganger) og har derfor forsøkt å bruke Attends for menn nr.3 for sikkerhets skyld i enkelte situasjoner. Produktet har en bred og posete fasong og har lett for å krølle seg i normalt undertøy. Hvorfor kan dere ikke komme med noe mer passende produkt for menn som har behov for noe mer beskyttelse enn nr. 2 for menn kan gi?
Attends As commented on 17-Apr-2018 08:51 AM
Hei,

Takk for din tilbakemelding vedrørende Attends for Men. Vi ser stadig på måter å videreutvikle våre produkter, så vi sender ditt innspill videre til våre produktutviklere som vil ta dette i betraktning for fremtiden.

Dersom du ønsker å prøve et produkt med en annen form enn Attends for Men 3, kan vi anbefale Attends Soft 3. Dette er ikke like bredt som Attends for Men 3 men vil ta like mye væske. Send oss gjerne en e-post på info@attends.no så kan vi sende deg en vareprøve.

Vennlig hilsen,
Attends.
Skriv en kommentar

Captcha Image

Nylige innlegg


Tagger