Attendsbloggen

Velkommen til Attendsbloggen. Her finner du nyttige artikler om inkontinens og relaterte saker.

Urinlekkasje hos menn? Her er symptomene som kan tyde på urinlekkasje

Mange menn opplever urinlekkasje i løpet av livet, men hvordan vet du at du er en av dem? Her er typiske symptomer på inkontinens hos menn.

Det drypper etter dobesøk

Urininkontinens kommer i mange grader, og den minste graden for menn er etterdrypp etter man har vært på toalettet. Det føles som om blæren er tom, men når man kler på seg og er i bevegelse kommer de siste dråpene som gir vått og ubehagelig undertøy.

Disse produktene passer bra for menn med etterdrypp.

Lekkasje ved hoste, latter og bevegelse

10 % av alle menn vil oppleve urinlekkasje når de hoster, ler, trener eller anstrenger seg. Dette kan være bivirkninger av prostataoperasjon, og kalles stressinkontinens. Dette kommer av at musklene ikke er sterke nok, og man kan oppleve bedring og til og med å bli helt frisk dersom man gjør bekkenbunnsøvelser.

Les mer om bekkenbunnsøvelser for menn her.

Du klarer ikke å holde deg

Du kjenner at du må på do, men du rekker ikke frem til toalettet i tide. Du kan lekke små til store skvetter, ofte større mengder. Dette skjer som oftest ved forstørret prostata eller etter prostataoperasjon, og kalles hastverksinkontinens.

Les mer om de forskjellige typene inkontinens hos menn her.

Lekkasje om natten

Flere som har inkontinens, tisser på seg om natten. Enten merker man ikke at man må på do, eller så rekker man ikke å stå opp før uhellet er ute. Hos noen skjer det ofte, mens andre væter sengen en sjelden gang.

Har du behov for sengebeskyttelse? Les her.

Blæren tømmes ikke helt

Uansett hvor lenge du er på toalettet føles det som om blæren aldri blir helt tømt. Noen ganger kan du oppleve at det renner urin når du nettopp har tømt blæren. Noen må tisse ofte, men får det ikke til. Dette kalles Overflow inkontinens, og er vanligst blant diabetikere og de med nedsatt nervefunksjon. Den forårsakes av svake blæremuskler.

Det finnes hjelp!

Det finnes hjelp å få dersom du mistenker at du har inkontinens. Første steg er å gå til legen for å få diagnostisert problemet. Her kan du finne ut om du behøver inngrep eller om det finnes andre behandlingsmåter som kan bedre din situasjon. Ofte kan du bli henvist til urolog, som er en spesialist innen sykdommer i urinveiene. Det finnes også et mangfold av inkontinensprodukter som kan hjelpe deg i din hverdag.

 

Har du noen tips eller innspill? Legg gjerne igjen din kommentar under.
Innlegget har ingen kommentarer.
Skriv en kommentar

Captcha Image

Nylige innlegg


Tagger