Attendsbloggen

Velkommen til Attendsbloggen. Her finner du nyttige artikler om inkontinens og relaterte saker.

Samtalerom og demoskap – få ekstra service hos apoteket

De fleste apotekene og bandagister som har plass til det, har et samtalerom hvor du som kunde kan bli med inn. 
 
Her kan du lukke døren og snakke med apotekets personell om det du ikke ønsker å snakke om ute i apotekområdet. I mange apotek i Apotek 1 -kjeden vil du også kunne se et tavleskap som viser Attendsproduktene. I enkelte andre apotekkjeder og bandagister vil du også kunne se noen av produktene, enten på tavler eller samlet i bokser. 

Ekstra service og diskresjonDemotavler med bleiebukser på Apotek 1 Sandvika Storsenter

Grete Poulsson er farmasøyt hos Apotek 1 Sandvika Storsenter, og bruker både samtalerom og demotavlene med bind og bleier flittig sammen med sine kunder.- Vi bruker samtalerommet og tavlene flere ganger daglig. Samtalerommet brukes blant annet til å vise frem inkontinensprodukter og veilede kunder som ønsker å være alene uten andre kunder rundt, forteller Grete. 

Ofte ber kunden selv om å få se på demotavlene, eller så foreslår apoteket det. 
- Det er en ekstra service vi tilbyr for kunden. Det er diskret, kundene får se bind- og bleieproduktene, og det er enklere å vise de frem enn å prøve å forklare utseende og fordelene med de forskjellige produktene. Ofte vet ikke kundene hva som finnes, og tavlene gjør det enklere å se de forskjellige størrelsene og produkttypene. Noen kunder vil se alt før de bestemmer seg, mens noen vil se enkelte produkter. De blar gjennom og ser fort om noe virker for stort eller for lite, forklarer Grete. 

- Inkontinens er veldig vanlig

Selv om det er mange som bruker inkontinensprodukter, er det fremdeles mange som lider i det skjulte og ikke bruker produktene de har behov for. Mørketallene rundt hvor mange som har inkontinens er store. Vi regner med at 1 av 4 kvinner og menn opplever urinlekkasje i løpet av livet, men urolog Halvor Oustad blir ikke overrasket hvis det er så mange som 50% av befolkningen.

Farmasøyt Grete er også opptatt av å fortelle kundene hvor vanlig urinlekkasje er, og at kunden er langt fra alene om å oppleve dette.
- Vi sier ofte at inkontinens er veldig vanlig. Det er en grunn til at det finnes så mange forskjellige typer produkter på markedet. Og vi ville jo ikke hatt en tavle med produktene hvis det ikke var såpass vanlig, beroliger hun. 

Flere inkontinenskunder hver dag

- Hva er det kundene oftest lurer på når det gjelder inkontinensprodukter?
- De vil vite hva som finnes, se på tykkelsen på produktene og utseende. Ofte synes menn det er vanskeligere enn kvinner, ettersom kvinner er vant med å bruke bind og truseinnlegg ved menstruasjon. 

- Har du noen tips til kunder med inkontinens?
- Fortell om problemene. Vi prøver å spørre så godt vi kan for å finne ut hva de trenger, men jo mer de forteller jo enklere er det å sammen finne de riktige produktene. Be gjerne om å få se produktene, og spør om vi har tavleskap. Husk at det ikke er flaut eller skummelt, de som jobber i apoteket er vant med dette og har inkontinenskunder flere ganger daglig. 

Demotavler i samtalerom med Attends SoftTest flere produkter

Det varierer hvor mye kjennskap kundene har til produktene, og om hva de kan få på blå resept.- Ofte har de som har resept på inkontinensprodukter brukt det før, men da har de betalt alt selv uten å få produktene på blå resept. Hvis det er en kunde som ofte handler uten blå resept, sier vi de bør gå til legen sin. Noen har også fått blå resept fra legen, men aldri brukt produkter tidligere. Da må vi stille noen spørsmål for å finne ut hvilket behov kunden har. Vi foreslår ofte to strørrelser først, så kan kunden prøve og se hva som passer best. Vi ber dem også komme tilbake dersom de ikke skulle passe, så de får teste andre produkter. Det er viktig å prøve ut og finne de produktene som passer best for hver enkelt, forklarer farmasøyt Grete.

Hun passer også på å informere kundene om tilleggsproduktene de kan få på resepten sin, ettersom mange ikke vet om dem.
- Vi informerer spesielt om trusene de kan få på resepten, som gjør at produktene sitter bedre mot kroppen. Det er viktig å vite at de finnes, mener hun. 

Både truser, stol- og sengebeskyttelse og barrierespray fås på resepten. Dette er viktige produkter som gjør at du kan føle deg ekstra trygg mot lekkasje og gir økt velvære. Les mer om alle tilleggsproduktene som kan fås på blå resept her.


Farmasøyt Grete Poulsson hos Apotek 1 Sandvika StorsenterFarmasøytens tips til kunder med inkontinens

* Fortell om problemet, så blir det enklere å finne riktige produkter for ditt behov.
 
* Ikke vær flau, inkontinens er svært vanlig.

* Be om å få se bleietavlene, så får du en god oversikt over produktene som finnes.

* Husk at du kan få bleieprodukter på blå resept. Det er legen din som må lage resepten til deg.

* Be om å få bli med inn på samtalerommet hvis du ikke vil snakke åpent ute i apoteket.
Alle bildene er fra Apotek 1 Sandvika Storsenter, og personen på bildet er farmasøyt Grete Poulsson.


harald rasmussen commented on 15-Nov-2018 09:29 AM
Ja eg er bruker. Eg er fornøyd med dei produktene som jeg anvender i dag.
en samtale hadde vert fint av og til .
Attends As commented on 15-Nov-2018 09:42 AM
Hei Harald.

Så bra du e fornøyd med produktene du bruker.

Ta gjerne kontakt med apoteket eller bandagisten din for å ta en prat på samtalerommet dersom du har behov for det, de er nok bare glade for å kunne hjelpe deg.

Vennlig hilsen,
Attends.
Anders commented on 12-Mar-2019 10:51 AM
Jeg har fått problem med lekkasje og jeg har etter et lengre sykhusopphold blitt erre jeg har i dag litt større lekasje, hva kan jeg bruke da?
Attends As commented on 12-Mar-2019 11:00 AM
Hei Anders.

VI har flere alternativer som kan passe for moderate til større lekkasjer. Ettersom vi ikke har din e-postadresse, får vi dessverre ikke kontaktet deg for veiledning. Men ta gjerne kontakt via vårt kontaktskjema ved å trykke på "kontakt" øverst i menylinjen, så skal vi hjelpe deg videre.

Vennlig hilsen,
Attends.
Terje Aasmundsen commented on 12-Mar-2019 02:15 PM
Kan jeg få lov å ringe og spørre om noen spørsmål?
Skriv en kommentar

Captcha Image

Nylige innlegg


Tagger