Attendsbloggen

Velkommen til Attendsbloggen. Her finner du nyttige artikler om inkontinens og relaterte saker.

La årets nyttårsforsett gagne din inkontinens

Nytt år, nye muligheter. Mange lager et eller flere nyttårsforsett for å prøve å gjøre det nye året bedre enn det forrige. Se hvilke nyttårsforsett som kan virke positivt inn på både helsa og urinlekkasjen din.

Nyttårsforsetter handler stort sett om enten å kvitte seg med en uvane, eller starte med noe som er bra for deg. Her er noen forslag som kan medvirke til at du får bedre kontroll på din urinlekkasje.

Stump røyken!

Sigaretter har som kjent mange dårlige bivirkninger, men visste du at røyk kan ha en negativ innvirkning på urinlekkasje? Røykhoste er et velkjent problem hos de som røyker. Ved å slutte å røyke kan du minske eller kvitte deg med røykhosten, og det å hoste mindre kan igjen ha positiv innvirkning på urinlekkasje.

Bli bedre på bekkenbunnstrening 

Å trene mer er en gjenganger blant nyttårsforsett, og økt fokus på bekkenbunnstrening bør være blant dine. Enten du er kvinne eller mann, så vil jevnlig bekkenbunnstrening i mange tilfeller kunne bedre eller til og med helbrede urinlekkasje. Visste du at så mange som 70% merker bedring i urinlekkasje ved riktig bekkenbunnstrening? Det er viktig å merke seg at virkningen ikke kommer med en gang, men over tid. Så ikke bli motløs om det går noen måneder før du merker bedring. Usikker på hvordan du gjør øvelsene riktig?

Les mer om hvordan menn kan trene bekkenbunnen her

Les mer om hvordan kvinner kan trene bekkenbunnen her

Drikk med måte

Visse typer drikkevarer kan ha en negativ innvirkning på urinlekkasje. Vanndrivende drikker som alkohol og kaffe har innvirkning på blæren, så disse bør inntas med forsiktighet. Mens vann – det kan du drikke mer av. En frisk blære skal takle et normalt vanninntak – rundt 10 kopper om dagen. Drikker man for lite vann vil væsken bli mer konsentrert, noe som igjen kan irritere urinblæren.


Snakk mer

Mange forbinder urinlekkasje med skam, men det er det ingen grunn til. Tenk – så mange som 500.000 nordmenn, mest sannsynlig flere, opplever inkontinens i en eller annen form. Et problem som berører så mange mennesker, fortjener å bli snakket mer om og ufarliggjort. Dersom du ikke har vært hos legen, så ta deg en tur og fortell om lekkasjeproblemene dine. Legen kan stille rett diagnose og hjelpe deg videre. Snakk gjerne også med dine nærmeste for støtte og forståelse. Kanskje har de også opplevd urinlekkasjer uten at du vet det? 
 
Skal du ha et eller flere av disse nyttårsforsettene? Eller har du andre gode nyttårsforsett? Tips oss gjerne i kommentarfeltet under:


Innlegget har ingen kommentarer.
Skriv en kommentar

Captcha Image

Nylige innlegg


Tagger