Attendsbloggen

Velkommen til Attendsbloggen. Her finner du nyttige artikler om inkontinens og relaterte saker.

Lett urinlekkasje – når du opplever små dråper

Inkontinens deles ofte opp i kategoriene lett, moderat og tung. Men hva er egentlig lett urinlekkasje, og når er det vanligst å ha det?

Urinlekkasje er noe som rammer mange i større eller mindre grad, og både unge og eldre kvinner og menn kan rammes. Inkontinens definerer alt fra de helt små dråpelekkasjene til de store lekkasjene hvor man ikke har noe kontroll på verken urin eller avføring.

Små dråper og skvetter 

Når vi snakker om lett urinlekkasje, mener vi de som opplever små dråper og skvetter av urin. De som har lett urinlekkasje klarer fint å gå på do selv i løpet av dagen og kjenner selv når de blir tissetrengt, men kan lekke dråper og små skvetter ved enkelte anledninger.

Lett urinlekkasje hos kvinner


Kvinner kan ofte oppleve lett urinlekkasje i forbindelse med graviditet og fødsel, men også ved overgangsalder eller i
 sammenheng med sykdommer og generell livsstil. Den vanligste typen er stressinkontinens, som betyr at blæren blir anstrengt i enkelte situasjoner. De små lekkasjene oppleves vanligvis når du ler, nyser, hoster eller ved trening og annen aktivitet – altså i situasjoner hvor det blir ekstra press på blæren.

Lett urinlekkasje hos menn

Menn opplever ofte urinlekkasje i forbindelse med prostatakreft eller annet prostatabesvær. I følge Prostatakreftforeningen PROFOs styreleder Hans-Fredrik Donjem, opplever så å si alle urinlekkasje i en eller annen form etter prostatakreftbehandling. Menn kan også oppleve urinlekkasjer i forbindelse med sykdom eller livsstil. De små urinlekkasjene hos menn oppleves ofte som små drypp og skvetter etter urinering. 

Knip! Det hjelper

De små urinlekkasjene kan ofte bedres eller forsvinne helt dersom du gjør bekkenbunnsøvelser. Som med annen trening, merker du ikke umiddelbar effekt. Ofte må du ha trent bekkenbunnen jevnlig i 3-6 måneder før du merker resultatene. Men det er det verdt!

Se bekkenbunnstrening for kvinner her


Attends sine anbefalte produkter for lett inkontinens:


For kvinner - trykk på produktbildene for å lese mer:For menn - trykk på produktbildene for å lese mer: For både menn og kvinner - trykk på produktbildene for å lese mer:
 

Anonym commented on 19-Feb-2018 07:19 PM
Jeg klarer ikke å rekke toalettet .kjemner lite trang. kommer ca hvert 15-20 min. går heller ikke å knipe. stor åpning. hvor skal jeg henvende meg ??
Attends As commented on 20-Feb-2018 08:38 AM
Hei Anonym. Vi anbefaler at du bestiller time hos din lege. Her vil du kunne få henvisning videre til spesialist som kan hjelpe deg videre.

Vennlig hilsen,
Attends.
Skriv en kommentar

Captcha Image

Nylige innlegg


Tagger