Attendsbloggen

Velkommen til Attendsbloggen. Her finner du nyttige artikler om inkontinens og relaterte saker.

Inkontinens og ferie - hva bør du huske på?

Det kan være vanskelig nok å velge ut klærne som skal få æren av å bli med på ferieturen. Mange må i tillegg pakke produkter for urinlekkasje for å føle seg trygg og sikker mot lekkasje. Her får du flere gode tips til hva du bør pakke med deg for å få en ultimat utnyttelse av ferien uten å bekymre deg for urinlekkasjen.

Nordmenn reiser mer enn noen gang i følge SSB, og verdens kriker og kroker er tilgjengelige for alle og enhver. Nå som verden sakte men sikkert åpner opp igjen etter Covid-19, er det nok mange som tenker seg ut på reise. Når man tenker på at så mange som 1 av 4 nordmenn opplever urinlekkasje i løpet av sitt voksne liv, er det mange som har behov for inkontinensprodukter i kofferten. Vi håper disse pakketipsene kan gi deg en ekstra trygghet på reisen.

Pakk litt ekstra

Vi har vel dessverre alle opplevd det – flyet eller toget er forsinket eller i verste fall kansellert. Kjører du bil, kan du oppleve stengte veier eller omkjøringer som forlenger turen. Det finnes flere faktorer som gjør at reisen ufrivillig blir forlenget, og det siste man vil er å gå tom for bind eller bleier innen man er hjemme. Det er bedre å ha med et par produkter for mye enn for lite, sånn at man unngår å gå tom. Du kjenner din kropp best og vet hvor mange produkter du bruker i løpet av et døgn. Ta med til 2-3 ekstra døgn, så slipper du å bekymre deg for å gå tom.

Vurder en størrelse større i perioder

Flyturen er ikke over på en god stund, og du merker at bleien må skiftes. Sidemannen sover, kabinpersonalet er midt i middagsserveringen eller turbulens gjør at alle må sitte fastspent. Du er midt i bilturen og aner ikke hvor langt det er til nærmeste toalett. Du har tettpakket program på storbyferien med begrensede toalettpauser. – alle disse scenarioene kan inntreffe på ferien, og kan gjøre at du må gå lenger med bleien eller bindet enn du hadde planlagt. I disse tilfellene kan det være lurt å bruke en størrelse (absorpsjonskapasitet, ikke rundt livet)/nummer eller to større enn vanlig sånn at du er sikker på at produktet holder til du får skiftet. Bruker du for eksempel Attends Soft 5 til vanlig, kan du vurdere å bruke Attends Soft 6 eller 7 i slike tilfeller. Har du stor frihet på ferien og kan opprettholde normale toalettrutiner, anbefaler vi for din egen komfort og av miljømessige hensyn at du bruker din vanlige absorpsjonskapasitet.

Unngå lekkasje i sengen

Mange kan kvie seg for å sove hjemmefra i frykt for å ha lekkasje i sengen. Sengebeskyttelsen Cover-Dri er en god sikkerhet å ha med seg, så kan du sove godt og sikkert hele natten. Visste du at Cover-Dri 80x170cm sengebeskyttelse kommer i en hendig reiseforpakning? Den inneholder 7 produkter, og er perfekt til å ha med på ferieturen. Du får en ekstra beskyttelse til sengen eller andre områder du vil beskytte, og kan være trygg på at du unngår å søle til madrassen.

HUSK: Alle størrelser av Cover-Dri kan fås på blå resept, inkludert reiseforpakningen.

Les mer om Attends Cover Dri reiseforpakning her.

 

Beskytt huden mot irritasjonAttends Barrierespray

Urinlekkasje kan være en påvirkende faktor til irritert og sensitiv hud. Skal du til land med annerledes klima og luftfuktighet enn huden din er vant med, kan du være spesielt utsatt for hudirritasjoner. Vi anbefaler Attends Barrier Spray, en lindrende, beskyttende og pleiende krem i sprayform som både beskytter og lindrer irritert hud. Du sprayer enkelt på huden og slipper å smøre ut og berøre det såre området. Du kan få sprayen på din inkontinensresept. Dersom du ikke har resept kan du selvsagt også kjøpe den hos apotek og bandagist.

TIPS: Visste du at Attends barrierespray kan tas med i håndbagasjen på fly? Den er nemlig 100 ml og oppfyller kravet fra luftfartsmyndighetene.

Les mer om Attends Barrier spray her.

Rens huden på farten

Det kan være greit å ha med enkle renseprodukter som kan brukes mens du er på farten. Attends engangs vaskeservietter er spesielt utviklet til sensitiv hud, og du kan vaske både underliv og resten av kroppen med den. Den er fin å bruke dersom du ønsker å vaske lett over huden når du skifter bind og bleie, og lukter både godt og friskt. Du kan også bruke Attends vaskekrem som brukes uten vann for rengjøring av huden. Ettersom den brukes uten vann, passer den perfekt til for eksempel hytte, telt eller campingvogn hvor det kanskje ikke er tilgang på vann.

TIPS: Dersom du ikke vil ha med hele pakken med våtservietter når du er ute og farter, anbefaler vi at du kjøper en lufttett zip-lock pose og legger i et par våtservietter.

Les mer om Attends vaskeservietter her.

Les mer om Attends vaskekrem her.

Har du andre tips til personer med inkontinens som skal ut på reise? Del gjerne i kommentarfeltet under.Tobias Bjørndal commented on 06-Jun-2018 11:09 AM
Tusen takk for gode tips. Her var det flere tips jeg ikke hadde tenkt på.
Attends As commented on 06-Jun-2018 04:05 PM
Hei Tobias,

Takk for hyggelig tilbakemelding. Så fint at du likte tipsene våre.

Ønsker deg en fin sommerferie!

Vennlig hilsen,
Attends.
Eirik Dueland commented on 10-Jun-2018 11:02 AM
Det er en flott og nyttig artikkel. Ønsker likevell å komme med ein kommentar.

Når ein har inkontinens er det mange følelser inne i bildet, skam, dårleg selvbilde og så videre. Nå ønsker attends at vi også skal føle oss som miljøsvin? Ja eg skjønner at miljø er viktig og at ein må gjere de ein kan for å påverke det minst mogleg. Det og ha inkontinens kan være så belastende fra før at på eit punkt i livet må brukerne av deres produkt få lov til å glemme miljømessige hensyn. Eg selv bruker produkter som er større en eg strengt tatt behøver, kunne til og med kanskje klart meg uten noen produkt, hvis eg hadde latt inkontinensen styre mitt liv. Istaden lever eg eit liv som minimalt blir påverka av inkontinensen, ved å være fri til å gjøre akkuratt som eg vill, fordi eg har produkter som eg kan stole 110% på.

Kunne og snakket om problemene som oppsto når alle produsenter sluttet med plast, men har innsett at det slaget er tapt :D

Bare en tanke :)
Attends As commented on 11-Jun-2018 09:42 AM
Hei Erik,

Takk for god og nyttig kommentar vedrørende inkontinens og miljøhensyn. Det var absolutt ikke meningen å få deg eller andre til å føle seg som miljøsvin. For den inkontinente er selvsagt førsteprioritet å finne det eller de produktene som passer best og som man føler seg tryggest i. Det er veldig godt å høre at du har funnet det, og ikke lar deg påvirke av inkontinens i hverdagen.

Vi som produserer inkontinensprodukter har det største ansvaret når det gjelder miljø, og i Attends har vi stort fokus på dette ved å lage produktene så tynne som mulig uten at det går ut over lekkasjesikkerheten. Vi har også miljøet i fokus mtp innovasjon, logistikk, råvarer, produksjon og produktopplæring.

Ønsker deg en fin sommer, og håper du fant noen tips du kan ta med deg på ferien.

Vennlig hilsen,
Attends.
Mikkel commented on 03-Jul-2019 05:09 PM
Hei!

Dere anbefaler større størrelse, men vil ikke det gå utover lekkasjesikkerheten på bleien? Når jeg er på fly (eller reise generelt) pleier jeg som regel å putte inn et bleieinnlegg (DeoPlus) for å være på den sikre siden.
Attends As commented on 03-Jul-2019 05:21 PM
Hei Mikkel,

Takk for din tilbakemelding og for at du deler dine erfaringer på reiser.

Med størrelse mener vi at man kan gå opp et nummer for å øke absorosjonskapasiteten. Hvis man for eksempel bruker Attends Soft 5 kan man bruke Attends Soft 6 eller 7. Livviddestørrelsen bør ikke endres, som du sier vil det kunne gå utover lekkasjesikkerheten. Vi skal skrive om den setningen for å unngå misforståelser.

God sommer!

Vennlig hilsen,
Attends
Skriv en kommentar

Captcha Image

Nylige innlegg


Tagger