Attendsbloggen

Velkommen til Attendsbloggen. Her finner du nyttige artikler om inkontinens og relaterte saker.

Hvilket inkontinensprodukt bør jeg velge?

Det finnes mange produkter for urinlekkasje – alt fra truseinnlegg til større bleier. Men hvilket produkt passer best for deg?

Det du først og fremst bør tenke på er hvor mye du lekker. Er det bare en liten dråpe i ny og ne, eller har du hele urinavganger uten kontroll på blæren? Hvor mye og hvor ofte du lekker er med på å avgjøre hvilket produkt du bør velge. Ofte kan man lekke mer på natten enn på dagen, og da bør du bruke et produkt med høyere kapasitet når du legger deg. 

Små lekkasjer

Dersom du bare lekker et par små dråper nå og da, kan du klare deg med våre minste produkter. Vi har små, diskrete og trygge truseinnlegg for kvinner samt små innlegg utviklet spesielt for menn.

Produkter som kan passe:
Attends Soft 0 Micro*, 0 Ultra Mini*, 1 Mini eller 1 Mini Long for kvinner. Attends for Men 1 og Attends for Men 2 for menn.

Les mer om nummersystemet til Attends her.

Små til moderate lekkasjer

Opplever du større dråper til mindre skvetter, bør du gå opp et nummer eller to for å få høyere absorpsjonskapasitet. Ofte kan du oppleve denne type lekkasje når du ler, nyser, trener eller anstrenger deg. Det er verd å merke seg at mange opplever å bli bedre eller helt frisk ved å gjøre bekkenbunnsøvelser.


Produkter som kan passe: Attends Soft 2 Normal, Soft 3 Extra og Soft 3 Extra Plus. Menn anbefales Attends for Men 3, men kan også bruke Attends Soft fra nummer 2 og oppover dersom de liker denne formen på produktet. Ønsker du en bleiebukse hvor du ikke behøver undertøy over, er Attends Pull-Ons 3 Discreet for deg. 

Større, moderate lekkasjer

Kommer det jevnlig større skvetter urin på dag og/eller natt har du behov for økt beskyttelse. Kanskje du plutselig må på toalettet uten å rekke frem i tide? Attends sine produkter for moderat lekkasje er både tynne og diskrete uten at det går ut over lekkasjesikkerheten, og kan brukes både dag og natt ved behov.

Produkter som kan passe: Attends Soft 4 Super og Soft 5 kan brukes for både menn og kvinner. Attends for Men 4 er spesialtilpasset for menn. Ønsker du en bleiebukse hvor du ikke behøver undertøy over, er Attends Pull-Ons 5 for deg.
 

Store lekkasjer

Opplever du at det ofte kommer store urinmengder? Da kan du prøve våre produkter som er laget for deg med tung urinlekkasje.

Produkter som kan passe: Attends Soft 6 og 7 er våre største bind i Soft-serien og passer for store urinlekkasjer. Contours Air Comfort 6, 7 og 8 er større innlegg uten teip på baksiden som brukes med tettsittende undertøy. Pull Ons 8 er bleiebukse som ikke behøver å brukes sammen med undertøy. Attends Flex 8 er en beltebleie som festes rundt livet. Contours, Pull Ons 8 og Flex kan også brukes til avføringslekkasjer. 

Svært store lekkasjer, kan også være avføring

Attends har et stort utvalg bleier som passer for svært tung urinlekkasje og/eller avføringslekkasje. Dette er spesielt for deg som behøver beskyttelse både på dag og natt. Disse produktene er laget for å ta full blæretømming og passer for de som ikke har noen kontroll på blæren.
Produkter som kan passe: Attends Contours Air Comfort 9 og 10 brukes sammen med tettsittende undertøy. Slip Regular 9 (for barn/tynne voksne), Slip Active 9 og Slip Regular Plus 10 (for ekstra store midjer) er tapebleier som kan brukes uten undertøy. Det samme gjelder for alt-i-ett-bleien Adjustable 10 og Flex 9 og 10.

Våre alt-i-ett bleier som kan brukes uten undertøy kommer i forskjellige størrelser (livvidder), så det er viktig at du måler livvidden for å finne den bleien som passer deg perfekt.
 Størrelsen har ingenting å si på mengden urin en bleie kan ta, det er kun nummeret som viser dette. 

HUSK! Alle bleier som ikke kan brukes alene, må brukes sammen med tettsittende undertøy. Det er viktig at undertøyet sitter tett mot kroppen for å unngå lekkasje. Vi anbefaler Attends Stretchpant Comfort med ben eller Attends Stretchfit uten ben. Husk å måle livvidden for å finne riktig størrelse. 

*alle produktene nevnt i dette innlegget kan fås på blå resept, bortsett fra Attends Soft 0.
Innlegget har ingen kommentarer.
Skriv en kommentar

Captcha Image

Nylige innlegg


Tagger