Attendsbloggen

Velkommen til Attendsbloggen. Her finner du nyttige artikler om inkontinens og relaterte saker.

Har du urinlekkasje? Disse 4 tipsene kan hjelpe deg

Så mange som 500.000 nordmenn opplever urinlekkasje i en eller annen form i løpet av livet. Det finnes flere behandlingsmetoder som kan minske, bedre og til og med helbrede lekkasjeproblemet.      

1. Bekkenbunnøvelser

 For både menn og kvinner er det viktig å trene bekkenbunnsmuskulaturen, også som forebygging. Studier viser at så mange som 70 prosent av alle som har inkontinens blir bedre ved hjelp av bekkenbunnstrening.

Er du kvinne? Les mer om bekkenbunnstrening her.

Er du mann? Les mer om bekkenbunnstrening her.

2. Tålmodighet

Har du fått et lekkasjeproblem, er det viktig å huske at du ikke blir frisk over natten. Effekten av regelmessig trening av bekkenbunnen vil først vise seg etter 3 – 6 måneder. Det som er bra med bekkenbunnstrening, er at du kan gjøre øvelsene når og hvor som helst. Alt du trenger å gjøre, er å knipe.

3. Gå til legen

Mange kvier seg for å snakke med legen om inkontinens, men her kan du få mye nyttig hjelp.
Selv om mange blir bedre av bekkenbunnstrening, kan det være problemet er mer omfattende og behøver andre behandlingsmetoder. Legen kan foreta undersøkelser og stille diagnose. Be gjerne legen henvise deg til videre undersøkelser om nødvendig. Det finnes medisiner som kan hjelpe, og legen kan også finne ut om du behøver operasjon.
 
Julie Hole (33) er en av de som har stressinkontinens og opplevde at bekkenbunnstrening ikke fungerte. Hun har nå fått hjelp fra legen. 
Les hele historien hennes her.
 

4. Hjelpemidler på resept

Flere typer hjelpemidler for inkontinens, som bleier, bind, truser og sengebeskyttelse, er tilgjengelige for refusjon, og en slik resept får du hos legen din.

LES OGSÅ! Hvordan fungerer blå resept på inkontinensprodukter?


Har du noen tips? Legg gjerne igjen en kommentar under.


Tobias commented on 15-Aug-2017 07:28 PM
Det å få hjelp er ett godt råd. For min egen del så hjalp det å snakke med min aller nærmeste, som er kona og så fikk jeg fantastisk hjelp av helsetjenesten i Norge. Fikk hjelp av legen, eksperter og samtalepartnere som også tilbydde at jeg kunne ta med partner, som jeg gjorde. Nå lever jeg normalt uten hindringer, selv om jeg benytter beskyttelse dag og natt i form av bleier. Men jeg kan virkelig skrive under på at dagens bleier mot urinlekkasje er svært diskre og beskytter godt. Jeg har ikke hatt noen som har oppdaget dette av venner eller kolleger på mange år (ca. 10 år nå). Og utviklingen av produktene har ikke stått stille i denne perioden heller.
Attends As commented on 16-Aug-2017 10:42 AM
Hei Tobias,

Takk for en fin kommentar. Så flott å høre at du har fått god hjelp både hjemme og hos helsevesenet, og at bleiene hjelper deg til å ha en normal hverdag.

Vennlig hilsen,
Attends.
john commented on 08-Dec-2017 05:12 AM
hei jeg synes det er mange gode tips her men dere kunne kansje laget en artikkel om hva/hvordan som kan være greit å ta med når man går ut som for eksempel hva en liten ryggsekk/bag kan eller bør inneholde for folk som lever med bleier dag og natt 24/7 ellers så synes jeg bloggen har mange nyttige tips og artikler stå på :D
Anonym commented on 08-Dec-2017 10:14 AM
Hei John.

Takk for hyggelig tilbakemelding og et god innspill til ny artikkel. Vi setter det på listen over innlegg for fremtiden.

Vennlig hilsen,
Attends.
Skriv en kommentar

Captcha Image

Nylige innlegg


Tagger