Attendsbloggen

Velkommen til Attendsbloggen. Her finner du nyttige artikler om inkontinens og relaterte saker.

Har du sensitiv hud som følge av urinlekkasje?

Problemer med sensitiv og rød hud er vanlig, og urinlekkasje kan være en påvirkende faktor. Vi gir deg tipsene som kan bedre irritert hud og gi deg en bedre hverdag.

Ikke vask deg for ofte

Inkontinensbindene og –bleiene som finnes i dag, er gode til å redusere risikoen for vond lukt. Likevel føler mange at de må vaske seg med såpe flere ganger daglig for å føle seg ren. Dette kan føre til rød og irritert hud. -Mange vasker seg oftere enn nødvendig, og dette gir økt belastning på huden, sier sykepleier hos Attends, Pål Robert Jahnsen. Dersom du har et problem med lukt anbefaler han å se på produktet du bruker og hvor ofte det skiftes.

Gå opp et nummer eller bytt oftere

-Attends sine inkontinensprodukter har Odour Protection, som betyr at de reduserer risikoen for ubehagelig lukt. Det vil si at dersom man bruker riktig absorpsjonskapasitet og skifter når det trengs, skal man unngå å kjenne urinlukt. Dersom du plages med lukt som følge av urinlekkasje anbefaler jeg enten å bytte til et produkt med høyere absorpsjonskapasitet (høyere nummer) eller prøve å bytte produktet hyppigere, sier Jahnsen.

Usikker på hvilke produkter som passer ditt behov? Klikk her for å prøve vår produktveileder.

Vi anbefaler å bruke renseprodukter som er skånsomme mot huden. Du kan for eksempel prøve vår Attends Vaskekrem som er såpefri og brukes uten vann. Den inneholder gode ingredienser som er bra for huden. Prøv også våre vaskeservietter som tilbyr de samme, gode ingrediensene.

LES OGSÅ: Hvordan velge riktig produkt for din lekkasje

Bruk forebyggende og reparerende produkter

Dersom du vet du har sensitiv hud, kan du selv forebygge utslett og irritasjoner ved å bruke riktige hudprodukter. Dersom irritasjonen er et faktum, kan du bedre situasjonen med kremer som er spesielt utviklet for å reparere huden.

Attends Barrierespray kan brukes både for å forebygge hudutslett og for å reparere. Sprayen både beskytter, lindrer og reparerer. Den får du på apotek og hos bandagist, og er godkjent på blå resept. Les mer om Attends Barrierespray her.

Har du vedvarende problemer med sensitiv hud eller hudutslett bør du kontakte lege for videre utredning. 
Innlegget har ingen kommentarer.
Skriv en kommentar

Captcha Image

Nylige innlegg


Tagger