Attendsbloggen

Velkommen til Attendsbloggen. Her finner du nyttige artikler om inkontinens og relaterte saker.

Bleier for tung inkontinens – hva er egentlig forskjellen på dem?

Det finnes flere typer bleier og innlegg for de med tung inkontinens, og vi vet det kan være vanskelig å velge. Vi viser deg forskjellene på produktene som kan hjelpe deg med valget.

Attends har 8 forskjellige typer bleier og innlegg som passer for tung inkontinens. Dette gjør at du har stor valgfrihet til å finne de produktene som passer for din hverdag. Alle produktene for tung inkontinens kan brukes av både menn og kvinner, og spesielt to av produktene passer bra for større barn som har vokst utav barnebleier.

Nummersystemet

Vårt nummersystem er enkelt og greit å forstå og viser hvor mye produktene absorberer – 0 er for de helt minste urinlekkasjene mens 10 er for de aller tyngste. De med tung inkontinens kan bruke numre mellom 6 – 10, og jo større mengder urin, jo høyere opp i nummer bør du gå for å unngå lekkasjer. Innenfor flere bleietyper opereres det med midjestørrelser (XXS – XL). Disse størrelsene har ingenting å si for mengde urin et produkt kan ta, de sier kun noe om hvor store produktene er rundt midjen.

Les mer om vårt nummersystem her.

Attends Soft 6 og 7

Attends Soft 6 og 7 er for tung urinlekkasje. De er diskret og kroppsformede innlegg med teip på baksiden som må brukes sammen med tettsittende undertøy for å sitte på plass. De ser ut som vanlige bind, og passer godt for deg som er mobil og lever et aktivt liv.

Les mer om Attends Soft for tung inkontinens her.

Attends Contours Air Comfort 6 – 10

Attends Contours Air Comfort er større enn Attends Soft, og har et større område for rumpa. De passer godt for både urin- og avføringslekkasje. De har ingen festetape på baksiden, og er avhengig av tettsittende undertøy for å holde seg på plass. Bleien finnes helt opp til nummer 10, som er for de helt tyngste lekkasjene. Dersom du ønsker et produkt du ikke behøver å feste rundt magen og som må brukes sammen med truse, kan Contours Air Comfort være for deg.


Visste du at Attends har truser som er spesielt utviklet for bruk med inkontinensprodukter? Se våre truser her.


Attends Pull-Ons 8

Bleiebuksen Attends Pull-Ons 8 er som vanlig undertøy, med et integrert innlegg som absorberer urin. Bleien kan også brukes for avføringslekkasje. Den kan enkelt trekkes opp og ned som vanlig undertøy, og man behøver ikke bruke truse utenpå produktet. Pull-Ons passer bra for de som er aktive og mobile. Bleiebuksen er også et godt alternativ for de som går noe på toalettet selv, siden den kan dras opp og ned som man ønsker. På denne måten er det også enkelt å sjekke om bleien er full. Pull Ons 8S passer også godt for barn som har vokst utav barnebleier.

HUSK! Det er viktig at du velger riktig størrelse rundt livet, slik at du minimerer risikoen for lekkasje. Produktet skal sitte tett og godt uten å være ubehagelig. Midjemålene står oppgitt under hvert produkt på våre nettsider.

Pull Ons 8 kommer med midjemål S – M – L og XL.

Les mer om Pull Ons 8 her.

Attends Adjustable

Attends Adjustable er en komplett alt-i-ett løsning for ekstra tung urin- og/eller avføringslekkasje hvor du slipper å bruke truse utenpå. Den er enkel å feste både på deg selv og på andre dersom du er pårørende eller helsepersonell. Dette er fordi den har borrelås i teipen som gjør at den kan åpnes og festes flere ganger. Har du tatt på bleien, men merker at den sitter litt løst? Ingen problem, da åpner du bare teipen og fester den lengre inn på bleien. Teipen kan festes hvor som helst foran på bleien, slik at du kan tilpasse benåpningen. Har du for eksempel tynne lår, kan teipen festes lengre ned på bleien for å krympe benåpningen. Den har også elastikk i sidebåndene, som gjør at den er lett å feste godt til kroppen.

Adjustable kommer med midjemål M og L.

Les mer om Attends Adjustable her.


Vil du se videoer for flere produkter? Se alle videoene våre her.

Attends Flex

Attends Flex er en beltebleie for urin og/eller avføringslekkasje. Beltebleie vil si at du først fester bleiens integrerte belte rundt livet, for så å feste bleien til beltet. Den er hendig å bruke, ettersom du har begge hendene fri for å tilpasse bleien til kroppen etter at beltet er festet. Ettersom bleien festes med en sterk borrelås, vil du kunne ta av bleien dersom du går på toalettet på egenhånd. Dersom bleien ikke er full, kan du ta den på igjen. Dette gjør at du slipper å kaste en bleie før du behøver. Mange pårørende og helsepersonell liker Flex-løsningen ettersom den er enkel å ta på andre personer. I motsetning til Adjustable kan man ikke krympe beinåpningen på Flex, noe som gjør at den ikke passer til alle typer kroppsformer. Opplever du at Flex ikke sitter tett og godt ved lårene? Da anbefaler vi at du heller prøver Slip eller Adjustable.

HUSK! Det er viktig å feste beltet høyt nok for at produktet skal sitte tett og godt mellom lårene.

Flex kommer i størrelse og midjemål 8M – 8L – 9M – 9L – 10S – 10M – 10L – 10XL


Attends Slip Active, Slip Regular og Slip Regular Plus

Våre Slip-bleier kommer i tre forskjellige typer. De festes alle med tape foran på bleien. Slip Active og Slip Regular Plus har plast som bakerste lag, mens Slip Regular har en tekstillignende bakside.

Slip Regular og Slip Regular Plus festes med to teiper på hver side, mens Slip Active festes med en. Slip Regular Plus kommer kun i XL, og navnet tilsier at den passer for ekstra store livvidder – helt opp til 175 cm.

Slip Regular kommer kun i størrelsene XS og S, og disse passer godt for barn som har vokst utav barnebleien eller veldig tynne personer.

Slip-bleiene brukes ofte i tilfellene hvor Flex ikke sitter bra nok mot kroppen. Slip-bleiene krever nøye fiksering og er litt mer komplisert å feste enn Flex, men den har høy kapasitet og tapen kan festes hvor som helst på bleien for god passform.

Tips: Trenger du å justere Slip-bleiene etter du har festet teipen? Da kan du benytte den blå teipen. Den er egentlig til for å kunne ta av bleien uten å måtte dra ned bleien som en truse eller klippe den, men kan også brukes til etterjustering for å få bedre passform.

Slip Regular kommer i størrelsene 9XS og 9S, Slip Active kommer i størrelsene 9M – 9L – 10M – 10L, og Slip Regular Plus kommer som nevnt kun i størrelsen XL.Se en komplett guide over alle Attends sine bleier for tung inkontinens her.Anonym commented on 25-Apr-2018 09:43 AM
"Slip Active har plast som bakerste lag"
På http://www.attends.no/products/slip-active-10m står det at denne bleien har non-woven (stoff) bakside.
Attends As commented on 25-Apr-2018 10:07 AM
Hei! Takk for din tilbakemelding. Vi har gått gjennom alle produktsidene våre for Slip Active, og finner kun informasjon om Non-Woven overflate og festebelter. Dersom du ser noe annet enn oss, setter vi stor pris på om du kan sende oss en skjermdump på e-post info@attends.no. Vi ønsker ikke at det skal være feilinformasjon på nettsidene våre. Det riktige er at Slip Active har plast som bakerste lag.

Vennlig hilsen,
Attends.
Anonym commented on 25-Apr-2018 01:26 PM
Det står at Slip Regular Plus ikke har plast på bakside, men det har min. Er det forskjellig fra land til land? Forresten, jeg bruker large i NL... Jeg synes den str bør komme til Norge også, ikke bare extra large.
Attends As commented on 25-Apr-2018 01:49 PM
Hei! Takk for at du gjorde oss oppmerksom på dette, det hadde sneket seg inn en feil i teksten som nå er rettet opp. Slip Regular Plus og Slip Active har plast bakside, og Slip Regular har Non-Woven.

Når det gjelder sortimentet, er det noen variasjoner fra land til land. Dette avhenger mye av volum og etterspørsel. I Norge er det Slip Active 10 L som blir nærmeste erstatningsprodukt. Et annet alternativ er Adjustable 10 L, som er et godt og fleksibelt produkt.

Vennlig hilsen,
Attends.
Kjell commented on 18-Sep-2018 02:23 PM
Det virker som at Attends vareutvalget er mye større i nabolandene vårt, hvorfor får man for eksempel bare kjøpt Contours Air Comfort 11 i Sverige og ikke i Norge? Heller ikke for eksempel Contours Regular eller Slip Regular Plus er tilgjengelig her. Det kan da umulig finnes så mye forskjell på anatomien imellom oss Scandinaver.
Attends As commented on 18-Sep-2018 03:47 PM
Hei Kjell, Takk for din kommentar på vårt blogginnlegg. Det stemmer at sortimentet varierer fra land til land, og dette er mye grunnet hvordan markedene fungerer i de forskjellige landene. I Norge er det HELFO som bestemmer hvilke inkontinensprodukter som kan fås på blå resept, og det er dermed våre viktigste basisprodukter som er tilgjengelige her. Institusjonsmarkedet i Norge er ikke omfattet av blå resept-ordningen, og dermed finnes det noen andre produkter der. I Norge er det Contours Air Comfort som er tatt inn av Contours-produktene, mens Slip Regular Plus finnes i størrelsen XL. Vennlig hilsen, Attends.
Yngve commented on 17-Jan-2021 02:35 PM
Hei bruker bleier om natta har prøvd flex og slipp men er likke våt når jeg våkner bruker også plastbukse over bleie
Attends As commented on 18-Jan-2021 01:24 PM
Hei Yngve, Takk for din henvendelse.Hva mener du med «plastbukse» utenpå bleiene? Mener du et annet bleieprodukt som bleiebukse? Hvis du trenger noe utenpå Flex eller Slip bleien for at den skal sitte tettere inntil kroppen, anbefaler vi en truse som heter Stretchfit. https://www.attends.no/products/stretch-fit-pants-l Når det gjelder bleien, er du sikkert på at du har valgt riktig størrelse? For å finne riktig størrelse, ta mål av din livvidde/hofte og velg den største av disse to. Så kan vi sjekke målene mot vår produktguide. Hvis du sender meg din adresse til ingrid.vaset@domtar.com, så kan jeg sende deg vår produktguide i posten. Ellers kan du også prøve Adjustable som er mer fleksibel når den skal festes – det vil si at du kan justere teipene flere ganger til du blir fornøyd med passformen. https://www.attends.no/products/attends-adjustable-10-m Vennlig hilsen, Attends
Skriv en kommentar

Captcha Image

Nylige innlegg


Tagger