Attendsbloggen

Velkommen til Attendsbloggen. Her finner du nyttige artikler om inkontinens og relaterte saker.

5 tegn på at du kan ha inkontinens - kvinner

1 av 4 kvinner i Norge opplever urinlekkasje i en eller annen form i løpet av livet. Her er symptomene på at du kan være en av dem.

Det drypper når du trener, hoster eller ler

Urininkontinens kommer i mange grader, og den vanligste formen er stressinkontinens. Det har ingenting med stress i livet generelt å gjøre, men at du stresser blæren ved å anstrenge deg. Dette gir utslag i at du tisser på deg når du for eksempel er på trening, hoster, ler eller anstrenger deg. Som oftest er det små mengder urin, men i noen tilfeller kan det være større mengder. 

Disse produktene passer bra for kvinner som med små urinlekkasjer. 

Du tisser på deg etter graviditet

Fødsel er en stor påkjenning for kroppen, og flere kan oppleve at de drypper litt eller tisser på seg både før og etter fødselen. Dette kan være på grunn av svake bekkenbunnsmuskler eller trykk på blæren. Det er viktig å trene bekkenbunnsmusklene jevnlig for å unngå urinlekkasje etter fødselen og ellers. Det å trene bekkenbunnsmusklene er dessuten viktig for alle kvinner. 

Les mer om bekkenbunnsøvelser for kvinner.

Du klarer ikke å holde deg

Du kjenner at du må på do, men du rekker ikke frem til toalettet i tide. Du kan lekke små til store skvetter, men du kan også tisse ut alt du har i blæren. Dette kalles hastverksinkontinens.

Lekkasje om natten

Flere som har inkontinens, tisser på seg om natten. Enten merker man ikke at man må på do, eller så rekker man ikke å stå opp før uhellet er ute. Hos noen skjer det ofte, mens andre væter sengen en sjelden gang. 

Har du behov for sengebeskyttelse? Les her

Blæren tømmes ikke helt

Uansett hvor lenge du er på toalettet føles det som om blæren aldri blir helt tømt. Noen ganger kan du oppleve at det renner urin når du nettopp har tømt blæren. Noen må tisse ofte, men får det ikke til. Dette kalles Overflow inkontinens, og er vanligst blant diabetikere og de med nedsatt nervefunksjon. Den forårsakes av svake blæremuskler.

Det finnes hjelp!

Det finnes hjelp å få dersom du mistenker at du har inkontinens. Første steg er å gå til legen for å få diagnostisert problemet. Her kan dere finne ut om du behøver inngrep eller om det finnes andre behandlingsmåter som kan bedre din situasjon. Det finnes også et mangfold av inkontinensprodukter som kan hjelpe deg i din hverdag.

Les mer om de forskjellige typene inkontinens hos kvinner her.

Legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet under. 

 

 Innlegget har ingen kommentarer.
Skriv en kommentar

Captcha Image