Livvstilstips for deg med inkontinens

Livsstilstips for deg med inkontinens

Opplever du inkontinens? Da er du ikke alene – 1 av 4 opplever urinlekkasje i løpet av livet. Ved å lære å leve med tilstanden kan du fokusere på å leve livet som normalt uten å bekymre deg for lekkasjer.

Fem gode livsstilstips

Her er noen gode tips for hvordan du kan forbedre urinlekkasjen og finne produkter som passer for ditt behov.

  • Bekkenbunnsøvelser : kan styrke bekkenbunnsmusklene dine som igjen kan gi mindre urinlekkasjer. Prøv å finne bekkenbunnsmusklene ved å late som du må urinere, og holde igjen strålen. Trenger du hjelp til å finne riktige muskler, kontakt fysioterapeut eller annet kvalifisert helsepersonell.
  • Unngå mat og drikke som kan irritere blæren : som kaffe, te, alkohol, syreholdig frukt, sterk mat og lignende.
  • Væskebalansen : Ved å ikke drikke nok vann, vil du få konsentrert urin som kan irritere blæren din. Husk å drikke nok vann hver dag.
  • Hold en sunn vekt : en sunn kroppsvekt kan ha positive innvirkninger på urinlekkasjen.
  • Stump røyken : det er kanskje lettere sagt enn gjort! Søk gjerne hjelp fra legen din, det er flere gode grunner til å stumpe røyken, og en mulig forbedring av dine inkontinensproblemer er en av de.

Hvis du opplever urinlekkasje er det viktig å bruke produkter som er spesielt utviklet for urin. Attends har et bredt sortiment for alle typer inkontinens – finn det eller de produktene som passer best for deg og din situasjon.

Selv om du ikke liker å prate om urinlekkasje, er det en god ide å oppsøke fastlegen din hvis du opplever symptomer. Husk at det er et vanlig problem, og legen din er vant til å snakke om det. Du kan få hjelp til å takle tilstanden, og redusere eller til og med eliminere lekkasjen.

Recent Articles